Стар Свят

 • Alliance Loire Logo
 • Canti logo
 • Duchessa Lia logo
 • Danzante logo
 • Ornellaia logo
 • Costaross logo
 • Terra Serena logo
 • Malamatina logo
 • LANGGUTH LOGO
 • SOGRAPE LOGO
 • LUCE DELLA VITE LOGO

Нов свят

 • VILLA MARIA LOGO
 • SILVER LAKE LOGO
 • CASA SILVA LOGO
 • FINCA LAS MORAS LOGO

Алианс Лоара

 • Alliance Loire Logo
 • Розе Д'Лоар Рерзерв де Винерон
Розе Д'Лоар Рерзерв де Винерон

Лозовите масиви са разположени по склоновете между Анжу и Сомур. Виното е направена от четири сорта грозде, което дава на Розе от Лоара неговите плодови аромати и свежест.


Сортове: Каберне Фран, Каберне Совиньон, Гроло, Гамей

Цвят: Прекрасен наситен розов цвят.

Нос:  Ароматите напомнят пролетни плодове. 

Небце: Това е сухо, меко вино, най-добро когато се пие младо.

Съчетание с храни: Студени деликатесни меса, бяло меса. Да се сервира охладено между 8 до 10 ° C

More...

Ла Видобанес Робертас Розе Кот д'Прованс

Ла Видобанес Робертас Розе Кот Д'Прованс

Класическо провансалско розе, не само заради отличителната си бутилка. Богато с характер, с вкусове на ягода и праскови, това вино е прекрасно за лятото - вкусовете му са с пресни цитрусови киселини, идеално пригодени за горещите летни дни. 

Чудесно с бели и гриловани меса.

Данзанте

 • Данцанте Пино Гриджо
 • Данцанте Kianti
 • Danzante logo

Данцанте Пино Гриджо

Сортове: Пино Гриджо 100%

Цвят: Блестящ сламеножълт цвят

Нос: Отличава се с букет от аромати на тропически плодове като ананас и папая, последвани от деликатни цветни нотки.

Небце: Небцето е свежо и добре балансирано, с чудесна продължителност. 

Съчетание с храни: Виното е подходящо за сервиране със зеленчуци на скара, морска храна и лека риба, също така със свежи салати и апетайзери.

Да се сервира охладено от 8 до 10° C.


Данцанте кианти


Сортове: Санджовезе 100%

Цвят: Лек рубинен цвят

Нос: На нос е силно изразително вино, с богат и комплексен аромат, който първоначално освобождава цветни нотки на виолетки, последвани от сушени сливи и диви червени боровинки, черни череши и завършва с пикантни внушителни нотки на изпечени кафени зърна и черен шоколад.

Небце: На небце е сатенено гладко, деликатно и свежо с меки танини.

Съчетание с храни: Подходящо за сервиране със студено приготвени меса, зеленчукови супи и тестени изделия.

Да се сервира охладено 15 до 18° C.

Луче Делла Вите

 • Lucente
 • Luce
 • Luce Brunello di Montalcino

Лученте 2015

Лученте е второто вино на Луче делла Вите. То е резултат от селекция от сортовете Санджовезе и Мерло, способни да произвеждат вино, което се отличава благодарение на неговата непосредственост и характер в съвременен стил. Това е перфектното представяне на уникалният тероар, където се произвежда. Виното отлежава 12 месеца в дъбови бъчви в избата на Луче делла Вите преди бутилирането.

Сортове: Мерло, Санджовезе

Цвят: Дълбок червен цвят с лилави отблясъци

Нос: Виното предлага комплексен ароматен букет с черни череши и червени горски плодове, подчертани от леки препечени тонове, приятна ванилия и леко препечени кафени нотки в основата.

Небце: Приятните обли и копринено меки танини поддържат изключително балансираната и хармонична структура на тоза изключително доставящо удоволствие вино. 

Оценки:

James Suckling 93

Jeb Dunnuck 90

Veronelli 89                                           


Луче Брунело ди Монталчино 2012

Сортове: 100% Санджовезе

Цвят: Комплексно рубиненочервено вино.

Нос: Представя комплексен букет от червени плодове, тютюн и шоколадови нотки.

Небце: Небцето е обло, богато и сатенено гладко. Танините са добре балансирани с приятна киселинност и много дълъг финал.

Оценки:

Wine Spectator 93

The Wine Advocate 93

Wine Enthusiast 91


Луче

Сортове: Санджовезе, Мерло

Цвят: Комплексно рубиненочервено вино.

Нос: Когато се изсипва в чаша, Luce 2013 веднага проявява своето изключително богатство с интензивен и непроницаем цвят съчетан с елегантен и сложен букет. Ароматите са живи и варират от червени плодове, като череши и малини, през подправки, до деликатни флорални подтонове. 

Вкус: Небцето се отличава с баланс и свежест, постоянни аромати, и фини копринени танини, които дават голяма структура, свободна и комплексност.

Оценки:

Falstaff Magazin 93
Wine Enthusiast 93
Wine Spectator 93
Luca Gardini 90
CellarTracker 91Тенута дел Орнелая

 • Поджо Алле Газе Дел Орнелая
 • ЛЕ ВОЛТЕ
 • ЛЕ СЕРРЕ НУОВЕ
 • Орнелая 2015 Болгери DOK Супериоре
 • ОЛИО ДЕЛ ОРНЕЛАЯ
 • ОРНУНС ДЕЛ ОРНЕЛАЯ
 • ЕЛИДЖО ДЕЛ ОРНЕЛАЯ ГРАПА РИЗЕРВА
 • Орнелая 2015 Каризма

Поджо алле Газе Дел Орнелая


Сортове: 81% Совиньон Блан, 10% Верментино, 6% Вионие, 3% Вердикио

Поджо алле Газе Дел Орнелая, произведен с преобладаващ Совиньон Блан, изразява истински средиземноморски характер.Със своя зрели плодове и твърда структура, тероара перфектно предава целия потенциал, необходима за производството на бяло вино с голямо финес.

 
Винификация и зреене

Гроздовете са ръчно брани в 15-килограмови кутии рано сутринта и са охладени възможно най-скоро, след пристигане в избата, за да запазят аромата си.След щателен контрол на качеството, най-качествените гроздове се пресоват нежно, за да се предпазят от окисляване.

След 12-часово утаяване, 27% от мъстта се слага в използвани дъбови бъчви, 23% в нови барици и 50% в неръждаема стомана. Ферментационната температура не надвишава 18-20 ° C, а виното не минава през малолактична ферментация. Зреенето продължава 6 месеца. Различните партиди вино се купажирати виното се бутилира.Виното отлежава още 12 месеца в бутилката преди пускането му за консумация.

Дегустационни нотки

Реколта 2017 г. е повлияна от горещина и суша, но ранното събиране на Совиньон блан и Вионие преди средата на Август и Верментино преди края му позволи да се запази киселинността и ароматните компоненти на бялото грозде, в резултат на което виното се откроява с голяма свежест и дълбочина. Poggio alle Gazze dell’Ornellaia 2017 има ярък сламеножълт цвят, носът носи изключителни цитрусови нотки, придружени от нотки на бели цветя и чемшир. На небцето виното показва отличен баланс между свежест и постоянство, който продължава в дълъг, жив и минерален завършек.

Оценки

Wine Advocate 89
James Suckling 93
Antonio Galloni 91

Ле Волте

Сортове: 67% Мерло, 20% Каберне Совиньон, 13% Санджовезе

Винификация и стареене

Различните сортове са ферментирали отделно в малки стоманени танкове, за да запазят своите сортови характеристики непокътнати. Алкохолна ферментация е последван от млечнокиселата ферментация, отново в стоманени резервоари. След това виното старее 10 месеца в бъчви, от 2ра до 4та реколта, които вече са били използвани за отлежаването на Ornellaia. Времето, прекарано в малки дъбови бъчви, подобрява структура на виното и омекотява танините.

Ле Волте Дел Орнелая е внимателно изработен купаж. Ферментационната смес обединява най-добрите тероари на Тоскана и съчетава средиземноморския израз на богатство и щедрост със структура и сложност. Мекотата на Мерлото, плътната структурата и дълбочината на Каберне Совиньона, подкрепени от живият характер на Санджовезе, създават уникална комбинация, която отразява цялост и стил, който е вдъхновен от философията на Ornellaia.

Бележки на технолога

„Малко реколти са изразили всички добродетели на климата на Тосканското крайбрежие толкова красноречиво като 2016 г. Почти перфектна комбинация от слънце, топли летни дни и прохладни нощи, с почти достатъчно дъжд, който да забави растежа на лозата, без да ги кара да страдат от суша. 

Eдин от най-чистите изрази на Le Volte dell'Ornellaia, съчетавайки перфектно узрели, но жизнени плодове с копринена и щедра текстура, подчертана от свежа и жива киселинност. "

Аксел Хайнц

Оценки

James Suckling 92
Wine Advocate 91
Wine Spectator 92


Ле Сере Нуове

 Сортове: 64% Мерло, 17% Каберне Совиньон, 10% Каберне Фран, 9% Пти Вердо

"Второто Вино" на Ornellaia, Ле Сере Нуове Дел Орнелая, е произведено за първи път от реколта 1997г., резултат на решението за извършване на още по-строга селекция, на вината, които дават живот на Ornellaia. Произвежда се предимно от млади лозя, виното съчетава родословието на водещото вино със свежест, достъпност и мекота, както и със структура, баланс и интензивност, типични за тероара.

Климат и бране

След необичайна 2014 година, 2015 г. се оказа съвсем нормална година за производство на вино, почти по учебник. След нормална зима, влажна и мека, но с няколко дни под 0 °, покълването пристигна навреме през първите няколко дни на Април. Пролетта се характеризираше със сухо и слънчево време, идеални условия за нормален вегетативен растеж, което води до бърз и пълен цъфтеж в края на Май. Юни е сух, което влияе зле на лозята. Юли също е особено горещ и сух, с високи температури постоянно над 30 ° C за всеки един ден от месеца. Топлинната вълна, заедно с липсата на дъжд, пораждат опасения, че узряването ще бъде блокирано и че ще е необходима ранна реколта. За щастие дъждът пристигна около 10 Август с обилни валежи, които отблокират процеса на зреене, донасяйки със себе си и много по-свежо време през последната фаза на зреене. Това по-прохладно, но слънчево време продължава през целия период на прибиране на реколтата, което позволява да се бере много бавно, с увереност, че всяко лозе е стигнало до перфектната точка във фазата на зреене, обединяващо свежо и живо ароматно качество с перфектна фенолна зрялост с много танини, но все още копринени и меки. Започвайки на 29 Август с Мерло, реколтата приключва на 12 Октомври с последния Каберне Совиньон и Пети Вердот.

Винификация и стареене

Гроздето се бере в 15 килограмови кошници. Гроздовете са сортирани на ръка два пъти - преди и след отронване и накрая нежно пресовани. Всеки сорт и отделен блок е  винифициран отделно. Алкохолната ферментация протича в резервоари от неръждаема стомана при температури между 26 ° C и 30° C в продължение на една седмица, последвана от 10-15 дневна мацерация. Малолактична ферментация, започна в стоманени танкове и приключи в бъчвите (25% нови и 75% ползвани 1 реколта). Виното отлежава в барик при контролирана температура за около 15 месеца.След първите 12 месеца виното се купажира и след това се връща в бъчви за още 3 месеца зреене. След бутилиране, виното лежи в бутилката още 6 месеца преди да се пусне на пазара.

Бележки на технолога

"Le Serre Nuove" delл Ornellaia 2015 перфектно представлява своята изключителна реколта, съчетаваща идеален баланс на елементи по начин, който рядко се случва; баланс на зрялост и структура. С интензивен цвят и младежки вид неговият интензивен и узрял плодов аромат с фини пикантни и препечени акценти се открива на нос. Виното е обло и сатенено гладко на небце, с прекрасна текстура и хармонично балансирано, със сочна плодовист, завършва с пикантен завършек без остри ръбове, освежено от балсамови нотки. " Аксел Хайнц - май 2017 г.

Оценки

Wine Advocate 93
Wine Spectator 92
James Suckling 94
Antonio Galloni 94


Орнелая 2017 Болгери DOK Супериоре

Сортове: 50% Каберне Совиньон, 25% Мерло, 10% Каберне Фран, 9% Пти Вердо

Ornellaia, водещото вино на Tenuta dell'Ornellaia, е произведено за първи път от реколта 1985 г. с изключително внимателен подбор на лозята, отглеждани от Избата. Произведено в ограничени количества, ръчно изработено с най-голяма грижа и внимание към детайла, Ornellaia постоянно получава топ оценки от най-влиятелните сомелиери в целия свят.

Климат и бране

2017 г. ще влезе в историята като една от най-горещите, най-сухи години. Нещата са ясни от самото начало поради особено мека зима, с температури над три градуса - по-високи от средните за сезона и дъждове в рамките на нормата. Вследствие на това лозите се разлистват много по-рано от обикновено, почти две седмици по-рано. Вегетативният цикъл е придружен от горещо време с много малко дъжд през месец Март, което е прекъснато от внезапен спад в температурите в края на Април, който предизвика замръзване в различни части на Тоскана. Благодарение на смекчаващите ефекти на морето температурите остават над нулата по крайбрежието, предотвратявайки увреждането на младите пъпки. Горещото, сухо време се завръща през Май, като ограничи вегетативното развитие и размерите на гроздовете, докато цъфтежът настъпи при отлични условия. През Юли и Август на няма дъжд, но за щастие горещото време е компенсирано от по-хладните температури през нощта. Реколтата започва рано, с първото Мерло на 24 Август, като продължава до последната седмица на Септември при горещо време и при слънчево небе. Най-накрая дъждът се появява около средата на месеца, охлаждайки и създавайки перфектните условия за по-късно узряващите сортове.

Винификация и стареене

Гроздето се бере в 15 килограмови кошници. Гроздовете са сортирани на ръка два пъти - преди и след отронване и накрая нежно пресовани. Всеки сорт и отделен блок е винифициран отделно. Алкохолната ферментация протича в резервоари от неръждаема стомана при температури между 26 ° C и 30° C в продължение на една седмица, последвана от 10-15 дневна мацерация. Малолактична ферментацияпротича в бъчви (70% нови и 30% ползвани 1 реколта). Виното отлежава в барик при контролирана температура за около 18 месеца. След първите 12 месеца виното се купажира и след това се връща в бъчви за още 6 месеца зреене. След бутилиране, виното лежи в бутилката още 12 месеца преди да се пусне на пазара.

Бележки на технолога

„Ornellaia 2017 майсторски отразява топлата и слънчева година. Наситеният и тъмен цвят предвещава вино с красива концентрация; носът, богат и сложен, отделя аромати на узрели червени плодове, придружени от нотки на сладък тютюн и ванилия. Вкусът разкрива Ornellaia с отличен баланс, комбинация от твърдост и приятна свежест. "

Олга Фузари - винопроизводител - юли 2019г

Оценки:

Wine Advocate 96
James Suckling 97
Antonio Galloni 97

Олио дел Орнелая

Mаслиновите горички и лозя растат рамо до рамо, оформяйки ландшафта. Olio dell'Ornellaia изразява изключителните качества на уникалния тероар Ornellaia и хармоничното връзката с природата.

Eкстра върджин зехтин Ornellaia е получен чрез пресоване на маслините от 2000 дървета, много от тях над 100 години, които растат в имотите на избата.

В маслиновите горички на Орнелая са култивирани класически тоскански сортове, включително Франтойо, Морайоло и Леччино, както и повече местни сортове, като Греминьоло ди Болгери, Оливастро ди Суверето и Орнелая - сорт на името на фермата, която сега се е превърнала в изба.

Прибирането на реколтата се извършва само на ръка, с берачи, които подбират само най-качествените плодове от всяко дърво, като по този начин се гарантира, че маслините остават стабилни и свежи. За да се предотврати окисляването ида се получави зехтин от най-високо качество, най-прясно набраните маслини се прехвърлят незабавно в маслинова преса, където те се пресоват в рамките на два часа след пристигането им. Прясно пресовано масло, със своите прекрасни плодови аромати и богати антиоксидантни свойства, се прецежда и се съхранява в стоманени резервоари с контролирана температура, за да се запазят най-добре органолептичните му свойства.

Орнус дел орнелая

100% Пти Мансен

Ornus dell'Ornellaia се прави от късно бран Пти Мансeн, който се произвежда в изключително ограничени количества и обогатява изба Орнелая. В някои реколти условията за производството на това изключителен десертно вино в малкото лозе "Palmetta" са перфектни. Името Ornus dell'Ornellaia черпи вдъхновение си от "Fraxinus Ornus", латинското наименование за манна или мъждрян (на италиански Orniello), дървото, което е далo името на Ornellaia. "Manna Ash" Orniello или "мъждрян" е дърво, което е характерно за средиземноморския крайбрежен район. Неговият скъпоценен сок се използва от библейските времена като подсладител и е чудесна препратка към сладостта на Ornus dell'Ornellaia.

При пристигането си в избата всяка партида грозде е пресована и ферментира отделно. След дълго, нежно пресоване и естествено декантиране за една нощ, различните партиди ферментират в 100% нови дъбови бъчви при температури от над 22 ° C. При достигане на желаните нива на захар и алкохол, ферментацията се спира. След претакане, вината зреят 12 месеца, след което се смесват различните партиди. След бутилиране, виното отлежава за още една година, преди да се освободи.

Елиджо Дел Орнелая Грапа Ризерва

Eligo dell'Ornellaia Grappa Riserva илюстрира философията на Ornellaia, че безкомпромисният подбор в лозето и прецизност във всяка крачка в процеса на производство, са от основно значение за създаването на възможно най-високо качество.

В началото на есента вината в Ornellaia са поставени във френски дъбови бъчви за стареене, а прясното джибри се превозва към занаятчийската дестилерия скрита дълбоко в провинция Тоскана. Тук майстор дестилатор прилага уникалните си умения и улавя деликатното ароматно сърце на ципите на Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Пети Вердо.

След старателно дестилиране в малки медни казани, ракията зрее най-малко за 3 години в бъчви на Ornellaia(два пъти по-дълго от необходимото време, за да се получи статут на Riseза вино Резерва), преди да бъдат смесени с по-стари реколти резерви, за да се постигне допълнитлна дълбочина и характер. Дестилирането, зреенето, смесването и бутилираето в една и съща дестилерия е гаранция за една наистина забележителна ракия.

Със своите меки аромати, копринена текстура и красив златист цвят Eligo dell'Ornellaia Grappa Riserva е различна по стил, уникална по своя произход, вдъхновена от природата и изработена от човека.


Канти

 • КАНТИ ШАРДОНЕ ВАРИЕТАЛ
 • КАНТИ РОЗЕ МЕРЛО ВАРИЕТАЛ
 • КАНТИ КАБЕРНЕ ВАРИЕТАЛ
 • КАНТИ МЕРЛО ВАРИЕТАЛ
 • КАНТИ ПИНО ГРИДЖО ПРЕМИУМ
 • КАНТИ ПИНО ГРИДЖО РОЗЕ ПРЕМИУМ
 • КАНТИ МЕРЛО ПРЕМИУМ
 • КАНТИ ПИНО ГРИДЖО ПРЕМИУМ РЕДЖОНИ
 • КАНТИ МОСКАТО ПРЕМИУМ РЕДЖОНИ ПАВИА
 • КАНТИ МОСТАТО Д'АСТИ ПРЕМИУМ ЕСТЕЙТ
 • КАНТИ ГАВИ ПРЕМИУМ ЕСТЕЙС
 • КАНТИ БАРБЕРА Д'АСТИ ПРЕМИУМ ЕСТЕЙТ
 • КАНТИ ПРИМИТИВО
 • КАНТИ БАРОЛО
 • КАНТИ ПРОСЕКО МИЛЕЗИМАТО
 • КАНТИ АСТИ
 • КАНТИ ПИНО ГРИДЖО РОЗЕ БРУТ
 • КАНТИ ПРОСЕКО АЙС
 • КАНТИ БРАКЕТО ПИНК
 • Canti Moscato Gold

Канти вариетал шардоне

Сорт: Шардоне

Цвят: Бледо жълт със зеленикави отблясъци.

Аромат: Характерно с плодови аромати с цветни леки нотки.

Вкус: Сухо и свежо вино с чист финал.

Комбинира се чудесно с риби, студени предястия, свежи сирена и омлети. Чудесно и като аперитив.

канти вариетал мерло розе

Сорт: Мерло

Цвят: Искрящ розов цвят.

Аромат: Приятен плодов аромат.

Вкус: Сухо, леко и лесно за пиене вино с вкусове на сини сливи и добър баланс.

Чудесно за зпиритив или комбинирано с риба, паста и меки сирена.

канти вариетал мерло

Сорт: Мерло

Цвят: Рубинено червен с виолетови отблясъци.

Аромат: Наситен, богат и елегантен с нотки на узрели плодове.

Вкус: Ефирен, богат, пикантен и добре балансиран.

Комбинира се чудесно с месни ястия, дивеч и зрели сирена.

канти вариетал каберне совиньон

Сорт: Каберне Совиньон

Цвят: Рубинено червен с виолетови отблясъци.

Аромат: Отличителен аромат на билки и подправки с отчетлив черен пипер.

Вкус: Чист вкус, балансиран, плодов, с приятни танини и минералност.

Комбинира се чудесно с наденички, червени меса, барбекю и зеленчукови супи.

Канти Премиум Пино Гриджо делле венези DOC

Сорт: Пино Гриджо

Цвят: Интензивен жълт цвят със зелени отблясъци.

Аромат: Отличителен, свеж и интензивен с леки плодови нотки.

Вкус: Сухо вино с мек вкус, добре балансиран с ясно долавящи се ябълкови и цитрусови нотки.

Чудесен аперитив. Прекрасно и в комбинация с риба и паста с деликатни сосове.

Канти премиум пино гриджо розе Делле Венези DOC

Сорт: Пино Гриджо 

Цвят: Бледорозов цвят с медни намеци.

Аромат: Долавят се нотки на пресни праскови и ягоди.

Вкус: Свеж, мек и деликатен вкус.

Чудесен аперитив. Прекрасно и в комбинация с риба, паста и меки сирена.

Канти премиум мерло терре сицилиане IGT

Сорт: Мерло

Цвят: Рубинено червен с виолетови намеци.

Аромат: Наситен, богат и елегантен с нотки на узрели плодове.

Вкус: Ефирен, богат, пикантен и добре балансиран.

Комбинира се чудесно с месни ястия, дивеч и зрели сирена.

канти премиум реджони пино гриджо венеция DOC

Сорт: Пино Гриджо

Цвят: Интензивен жълт цвят със зелени отблясъци.

Аромат: Вино с аромат на круша, кайсия и флорални нотки.

Вкус: Приятен и плодов, вкусът е свеж и добре балансиран.

Чудесен аперитив. Прекрасно и в комбинация с риба и паста с деликатни сосове.

Канти премиум реджони примитиво пулия IGT

Сорт: Примитиво

Цвят: Наситен червен цвят.

Аромат: Интригуващи аромати с нотки на червени плодове.

Вкус: Чисто небце с топъл вкус, чудесно структурирано и хармонично тяло.

Идеално със супи, печени меса, гриловани меса, пикантни сирена и бяло месо с гъби.

канти премиум естейт гави DOCG

Сорт: Кортезе

Цвят: Ярък бледожълт цвят със зелени отблясъци.

Аромат: Свеж, с нотки на бели цветчета и зелени ябълки.

Вкус: Свеж, минерален и продължителен вкус.

Чудесен аперитив, както и компания риба, ориз и бели меса.

Канти премиум реджони москато провинча ди павиа IGT

Сорт: Москато

Цвят: Златен със зелени отблясъци.

Аромат: Свеж, жветен с нотки на акация и жасмин.

Вкус: Сладък и ароматен, с приятни гъделичкащи едва доловими балончета.

Чудесен аперитив, както и компания за плодове и десерти.

Канти премиум естейт москато д'Асти DOCG

Сорт: Москато

Цвят: Златен със зелени отблясъци.

Аромат: Свеж, жветен с нотки на акация и жасмин.

Вкус: Сладък и ароматен, с приятни гъделичкащи едва доловими балончета.

Чудесен аперитив, както и компания за плодове и десерти.

Канти премиум естейт барбера д'Асти

Сорт: Барбера д'Асти

Цвят: Рубинено червен, преминаващ към гранитен със стареене на виното.

Аромат: Интензивни и продължителни аромати с пикантни нотки.

Вкус: Наситен и богат вкус, объл, с могъщо, но хармонични и перфектно балансирани танини.

Чудесно се комбинира с дивеч, печени меса и зрели сирена.

Канти Премиум Естейт Бароло DOCG

Сорт: Небиоло

Цвят: Гранитеночервен с оранжеви отблясъци

Аромат: Богат и интензивен аромат на зрели плодове, с нотки на подправки в основата и леко доловима кожа.

Вкус: Небцето е обемно, силно, но с кадифена мекота. Хармонично с леки нотки на женско биле.

Подходящо за сервиране с печени меса и дивеч.

Канти просеко спуманте милизимато DOC

Сорт: Глера

Цвят: Блестящ светложълт цвят.

Аромат: Приятно интензивен, много плодов, с нотки на цветя и ябълка.

Вкус: Хармоничен вкус, с приятни гъделичкащи балончета, с приятна нотка на сладък бадем с лек минерален послевкус.

Чудесен аперитив, както и компания за плодове и десерти.


Канти Просеко Био DOC

Сорт: Глера

Цвят: Блестящ златен цвят.

Аромат: Свеж и характерен цветен аромат.

Вкус: Сладък и ароматен, с приятни гъделичкащи едва доловими балончета.


Чудесен аперитив, както и компания за плодове и десерти.

Канти асти DOCG

Сорт: Москато от Кунео, Асти и Алесандрия

Цвят: Светъл бистър жълт свят със златни нотки..

Аромат: Свеж и плодов.

Вкус: Деликатно сладък и ароматен.

Идеално за аперитив и за специални случаи. Прекрасно с десерти и плодове.

Канти пино гриджо розе брут

Сорт: Пино Гриджо 

Цвят: Бледорозов цвят с медни намеци.

Аромат: Интензивен и плодов.

Вкус: Свеж и елегантен вкус със средно плътно тяло.

Чудесно за аперитив, както и в комбинация с морски дарове.

Канти Просеко Айс DOC

Сорт: Глера

Цвят: Блестящ сламеножълт цвят.

Аромат: Приятен, и характерен аромат.

Вкус: Сухо вино с приятен плодов вкус

Това Просеко представя новата мога за пиене на вино: налейте в голяма чаша върху няколко кубчета лед, добавете листа мента, няколко боровинки или друг горски плод и се насладете.

Канти Москато Д'Асти DOCG Голд селекшън

Сорт: Москато

Цвят: Златно, със зелени отблясъци.

Аромат: Свежо, с цветни аромати и нотки на акация и жасмин.

Вкус: Сладко и ароматно, с много приятни леки, гъделичкащи балончето.

С ниското си алкохолно съдържание - само 5,5% алкохол, това вино е най-добрият избор за горещите летни дни.

Сипано върху много лед, то е чадесен аперитив, както и прекрасна компания за плодови салати и десерти.

Канти Бракето DOC Пинк Едишън

Сорт: Бракето

Цвят: Ярък, светлорубинен цвят.

Аромат: Букет от цветни аромати, с открояваща се роза, черешови плодове и мускус в основата.

Вкус: Прекрасен баланс между сладост и свежест. Много приятен финал с лек усет за бадем.

С ниското си алкохолно съдържание - само 6,0% алкохол, това вино е най-добрият избор за горещите летни дни.Сипано върху много лед, то е прекрасен аперитив, но е чудесна компания и за следобедно плато плодове или заедно с десерт.


Ла Дория Гави DOCG 2018


Сортове: Кортезе 100%


Това Гави идва от лозята в Сан Кристофоро, на левия бряг на потока на Лемма, има екосистемно лозарство, което благодарение на алувиалния характер на почвата и благоприятния микроклимат позволява да се получи Гави DOCG с постоянно качество и интензивни аромати.

След прибирането на реколтата и нежно пресоване, следва ферментация без ципи в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Последва зреене в стоманени резервоари в продължение на 6 месеца. Бутилирането се извършва през пролетта след прибирането на реколтата.

Блестящ сламеножълт цвят. Ароматът му е елегантен с цитруси и круши. Вкусът му е свеж, мек, по-скоро пикантен с добра минералност.

Отлично вино като аперитив и перфектно с риба, супи, ризото, сурово месо, салати и летни менюта.

Награди:

IWSC                           90/100

Gilbert & Gaillard        GOLD


Ло Зоколайо

Ло Зоколайо Ланге Росо Баканера DOC 2015

Сортове: 50% Барбера, 30% Мерло, 18% Небиоло, 2% Каберне Совиньон

Това вино е купаж от 4 вида грозде, идващи от техните собствени лозя, разположени само в района на Бароло и Монфорте д'Алба. След прибирането на реколтата на ръка, както е традицията, само най-доброто грозде от всяко лозе се избира според реколтата на четирите лозя. Благодарение на дългото отлежаване в барик и тази уникална смес от грозде правят Баканера уникално вино с най-високо качество и дълголетие. Специалната бутилка, много тежка, припомня бутилките от миналото и повишава качеството на виното и органолептичните му характеристики.

След прибирането на реколтата идва десталкирането, мекото пресоване, следва ферментация при контакт с ципата на всяко вино отделно. След малолактичната ферментация виното се купажира и отлежава във френския барици 18 месеца преди бутилирането. От брането до бутилката, нищо не се пренебрегва; всичко се прави при спазване на традицията, но с най-модерните методологии и инструменти.

Интензивен и наситен рубиненочервен цвят, диви плодове и парфюми от червени сливи с подтонове на сено и пикантни нотки. Виното е свежо с плътен, богат вкус, с приятна танинова ивица и добра текстура, която дава дълъг финал.

Трябва да се сервира с тежки основни ястия, червени меса, дори редк дивечови меса и полузрели сирена.

Награди:

IWSC                                                90/100

Decanter World Wine Awards         Medaglia Argento

Wein Wirtschaft                               88

Wein Wirtschaft                               Top 100

International Wine Challenge          Gold

Bibenda                                            3 grapes

I vini di Veronelli - Guida Oro        91/100

Gilbert & Gaillard                            90/100

James Suckling                                 93/100

Decanter Asia Wine Awards            Bronze

Jancis Robinson                                17/20


Ло Зоколайо Бароло Равера DOCG 2013

Сортове: Небиоло 100%

Barolo Ravera се произвежда с грозде от най-важния регион  в Новело, гарантираща фини аромати, плавен и комплексен вкус. Основно варовитата почва на това историческо лозе придава елегантност и структура на виното, което го прави идеално за стареене. По -грубо и сурово в ранните си години, Бароло Равера не изгубва нито една своя характерност с течение на времето, единствено подобрява характера и структурата си.

След прибирането на реколтата следва мекото пресоване,ферментация в стоманени резервоари при контролирана температура от 28°С. Мъстта се оставя в контакт с ципите в продължение на 18 дни. След това протича малолактична ферментация при създадени идеални условия. Виното отлежава в голяеми бъчви (2.500л.) за 42 месеца и след това в бутилката за 6 месеца, преди да бъде продадено. За всички стъпки нищо не се пренебрегва - всичко се прави при спазване на традицията, но с най-модерните методологии и инструменти.

Рубинено червен цвят, който показва кристален блясък. Интензивен букет, богат и продължителен, припомнящ изсушени рози, алпийски цветя и благородно дърво. Страхотна структура - добре балансирана благодарение на узрелите танини. Нюансираните и задържани аромати и добрата киселинност правят Ravera приятно и очарователно вино.

Може да се сервира с ястия с червено месо и зрели сирена.

Награди:

Vini buoni d'Italia                            3 звезди

Korean Wine Challenge                   Medaglia d'Oro

Jancis Robinson                                17++/20

IWSC                                                93/100

Vinum - Europas weinmagazine      17,5

Decanter World Wine Awards         Bronze

International Wine Challenge           Bronze

Gilbert & Gaillard                             94/100

Mundus Vini                                     Silver

James Suckling                                 93/100


Ло Зоколайо Сукуле Барбера Д'алба DOC 2014

Сортове: Барбера 100%

Тази Барбера Д'Алба идва от собствени лозя, разположени само в района Бароло и Монфорте Д'Алба. След прибирането на реколтата само на ръка, както е традицията, се избира само най-доброто грозде според реколтата на 2-те лозя. Благодарение на по-дългото стареене в барик, тази Барбера е с най-високо качество и дълъг потенциал за зреене. Специалната бутилка, много тежка, припомня бутилките от миналото и повишава качествата на виното и органолептичните му характеристики.

След прибирането на реколтата идва декалцирането, мекото пресоване, следва ферментация в стоманени съдове при контролирана температура от 30°С. Мъстта остава в контакт с ципите в продължение на 15 дни. След това протича малолактична ферментация при създадени идеални условия. Виното отлежава във френски барици за 18 месеца и отлежава в бутилката 6 месеца, преди да бъде пуснато за продажба. За всички стъпки нищо не се пренебрегва; всичко се прави при спазване на традицията, но с най-модерните методологии и инструменти.

Интензивен и ярък рубиненочервен цвят, с наситени аромати на розови парфюми, узрели червени плодове, ванилови нотки. Свеж и мек вкус, отлично балансиран и с добра изисканост и постоянство.

Подходящо да се сервира с пресни печива с месен сос, месни равиоли, варени меса, печени говеждо месо и котлети, свинско месо.

Награди:

Wine Spectator          89/100
Wine Enthusiast         87/100
Gilbert & Gaillard     89/100


Ло Зоколайо Бароло Долчето Д'алба DOC 

Сорт: Долчето 100%

Това Долчето Д'Алба идва от собствени лозя, разположени в района на Монфорте д'Алба. Благодарение на доброто лозарско положение (югоизток) и почвата, виното притежавасвеж аромат, с рубинено-виолетов цвят и свеж и плодов парфюм. След прибирането на реколтата само на ръка, както е традицията, следва ферментация в неръждаеми резервоари, преди да бутилирате.

След прибирането на реколтата идва декалцирането, мекото пресоване, след което се извършва ферментация в неръждаеми резервоари, продължаваща 12 дни при температура до 25°C. Кратък престой в стоманата предхожда бутилирането, което се извършва през пролетта след прибирането на реколтата. Виното се освобождава след няколко месеца отлежаване в бутилката. За всички стъпки нищо не се пренебрегва; всичко се прави при спазване на традицията, но с най-модерните методологии и инструменти.

Пълно и яркочервено, с характерни аромати с нотки на слива и виолетово и интензивен вкус, добре балансиран между свежест и танини.

Добре се сеъчетава с  горещи предястия, макаронени изделия, зеленчуци и не прекалено сложни месни ястия. микс от варено месо и червени меса.

Награди:

Bibenda                                      3 grapes

James Suckling                           90/100

I vini di Veronelli - Guida Oro   2 звезди и 86/100

Валаде Пино Гриджо

Сорт: Пино Гриджо

Цвят: Ярък бледожълт свят.

Аромат:  Елегантно сухо вино с цветни нотки.

Вкус: Свежи вкусове, които водяш към освежаващ финал. 

Виното е чудесно като аперитив, също в комбинация с бяла паста, рибни ястия и бели меса.

дукеса лиа

Дукеса Лия бианко

Цвят: Виното има блед сламеножълт цвят.

Аромат: Носът се отличава с наситен аромат на диви ягоди.

Вкус: Приятен плодов вкус на ягоди, хармоничен и продължителен. 

Препоръчва се да се консумира добре охладено - 8°С.

дукеса лиа розе

Цвят: Виното има наситен цвят сьомга. 

Аромат: Носът се отличава с наситен аромат на диви ягоди.

Вкус: Приятен плодов вкус на ягоди, хармоничен и продължителен. 

Препоръчва се да се консумира добре охладено - 8°С.

дукеса лиа россо

Цвят: Блестящ рубинен цвят. 

Аромат: Носът се отличава с наситен аромат на диви ягоди.

Вкус: Приятен плодов вкус на ягоди, хармоничен и продължителен. 

Препоръчва се да се консумира добре охладено - 8°С.

Тера Серена Просеко Спаго

Сорт: Глера 

Цвят: Ярък сламеножълт цвят. 

Аромат: Леко флорален, с нотки на жълти плодове, с добра интензивност. 

Вкус: Приятно пресни и сладки плодове.

Перфектно вино за аперитиви и леки предястия.

Костарос Просеко Екстра Драй

Сорт: Глера

Цвят: Ярко сламеножълто вино със зеленикави отблясъци.

Аромат: Интензивни аромати на бели цветя и златна ябълка.

Вкус: Добра интензивност, свеж, елегантен и мек вкус, с приятна сладост.

Перфектен за аперитив и заедно предястия. Подходящ с различни ястия с риба и зеленчуци.

Маламатина

Рецина Маламатина

Сорт: Саватиано, Родитис

Виното се произвежда при контролирана температура, чрез използване само на "пяна" мъстта, като по този начин се постигат специфични характеристики като цвят, аромат, вкус и качество. Качество на Рецина Malamatina се гарантира също така и от съвременните удобства на винарната, в която работят най-модерните автоматизирани машини.

Добавянето на малко количество борова смола по време на ферментацията, е характерно за постигане на типичният вкус на Рецина, като същевременно позволява да се подчертаят и плодовите и парфюмни нотки. Тези характеристики, както и добавянето на полезните свойства на смолата са известни още от древността, предлагайки едно уникално перфектно гръцко вино.

Маламатина Розе

Сорт: Гренаш, Мерло, Сира, Роденти, Юни Блан. 

Аромат: Виното има аромати на червени плодове и череши.

Вкус: Вкусът на борова дървесина с подчертана киселинност е характерен за това вино. 

Чудесна комбинация е Маламатина Розе със средиземноморска кухня, риба и морски дарове.

Лангут


Ризлинг Класик Фаундейшън

Това вино се характеризира с хармонично взаимодействие на киселинност и естествена сладост. Елегантна комбинация от пикантни плодови аромати, минерални нотки и деликатна киселинност.

Сограпе

Матеус Розе Ориджинал

Матеус Розе води началото си от 1942г., когато стартира изцяло нова концепция – вино със силна идентичност и уникален вкус, представено в иновативна и много оригинална бутилка. Всички тези компоненти се комибнират и заедно се превръщат в силни качества на марката Матеус и тя бързо се налага и печели почитатели в цял свят.Родена е една могъща марка.

В бутилката има нещо различно, леко, младо, свежо и леко пенливо розово вино, което е изключително различно и привлекателно.

Отличителната бутилка на Матеус е вдъхновена от манерките използвани от войниците през Първата Световна Война. Точно тази форма му помага да се открои сред всички останали класически и по-високи бутилки.

Тази оригинална комбинация, в съчетание с уникалните качества на виното води Матеус Розе до огромният успех, на който се радва.

Матеус Розе е наистина глобална марка,която може спокойно да бъде наречена „гражданин на света” позната и обичана в най-oтдалечените кътчета на земята и адаптираща се към различни вкусове и култури.

Годишно се продават по 20 милиона бутилки Матеус Розе, като виното е номер едно вносно вино в Испания, Кипър, Полша, Италия, номер 2 във Великобритания и най-продаваното вино в Португалия.

Цвят: Матеус Розе Ориджинал е розе с много привлекателен и наситен розов цвят.

Аромат: Това е свежо и съблазнително вино с фин и интензивен букет на младо вино. 

Вкус: Небцето е добре балансирано, допълнено от меко и леко газирано покритие.

Ред Чърч Естейт

Гран Суверен Мускат&Пти Грен

Цвят: Жив и искрящ цвят със сламени утенъци.

Нос: Приятна ароматична атака с нюанси на екзотични плодове и разкриващи се тонове на ананас портокал и праскова с финални медни нотки.

Небце: Сочно, обемно, свежо и балансирано, с деликатен, но дълъг послевкус.

Гран Суверен Розе


Произход: Гроздето е внимателно селектирано от най-добрите парцели, които са строго контролирани и обгрижвани при лимитиран добив.

Сорт: Каберне Совиньон & Каберне Фран & Мавруд

Нос: Ароматна хармония от Каберне Совиньон и Каберне Фран ,разкриваща нотки на праскови и ягоди, захаросан портокал и нежно усещане на пролетни цветя с много добра интегрирана вибрираща свежест.

Небце: Мек, балансиран и сочен послевкус.

Миг на удоволствие за всички сетива.

Гран Суверен Класик

Сорт: Мерло 50%, Каберне Совиньон 20 %, Каберне Фран 15%, Мавруд 15%

Нос: Първата атака разкрива нотки на черни узрели плодове, тютюн, подправки и ванилия.

Небце: Вкусът е богат, плътен и разгръщащ се, характерен с отлична кадифена танинова структура. Мощен и елегантен финал.


Гран Суверен Премиум

Сорт:  Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран

Цвят:  Тъмният и наситен цвят 

Нос: Мощна атака с нотки на напълно узрели червени тъмни плодове и пикантни, балсамови и какаови нотки. Перфектен баланс между зрял, но сложен ароматен плод с добра изразена свежест и разгръщащи се, копринени и заоблени танини. 

Небце:  В устата става изразителен и богат, с голяма плътност и обемни и идеално меки танини. Плодовите нотки са подчертани от добре интегрираният дъб - завършващ в свеж и жив завършек с ясно изразени нотки на какао.

Виното е съзрявало в нови френски барици за период от 12 месеца.Шато Сунгурларе

Уайнфилдс Шардоне

Цвят: Бледо зеленикав цвят със златисти нюанси.

Нос: Аромат грейпфрут и грозде.

Небце: Плътен вкус, подканящ с плодово меко начало, с освежаващ финал, с акцент на цитрус и бяло грозде.


Уайнфилдс Пино Гри

Цвят: Бледо зеленикав цвят със сивкави нюанси.

Нос: Аромат бяла праскова, сочна круша и люляк.

Небце: Елегантно и сочно Пино Гри с плодов аромат и свежест.


Уайнфилдс Ризлинг

Цвят: Искрящ, бледо жълт цвят със зелени нюанси.

Нос: Аромат на бели цветчета, дива круша, цитрус.

Небце: Тялото е хармонично с балансирана сладост и добра свежест. Във вкусовия аромат се открива праскова и дюля. Приятно свеж финал.


Уайнфилдс Розе Мерло

Цвят:  Кайсиево розов.

Нос: Фин цветист аромат с нотки на чемшир и свежа кайсия.

Небце: Тялото започва с приятна сладост, с добра дължина и структура. Вкусово преобладават плодовите нюанси преплетени с добре изявяваща се минералност.

Уайнфилдс Пино Ноар

Цвят: Лек червен цвят, с меки оттенъци.

Нос: Интезивен аромат, доминиран от зряла череша, с нотки на мускус и пушек и дискретни землисти тонове.

Небце: Балансиран вкусов аромат със средно тяло, зряла череша, продължителен и приятно свеж финал.


Барик Шардоне

Цвят:  Нежен, светло златист цвят със зеленикави нюанси.

Нос:  Аромат комплексен с преобладаващи нотки на банан и ананас, приятно комбинирани с акценти на ванилия.

Небце:  Плътен вкус, с приятна свежест и сочен ароматен финал.

Барик Италиански Ризлинг

Цвят: Красив наситен цвят със зеленикави оттенъци.

Нос: Аромат на дюля и зряла жълта ябълка, преплетени с нотки на пчелен мед и ванилия.

Небце: Вкус богат и свеж с много добра структура и дължина. Запомнящ се финал и ароматен послевкус.Нов свят

Вила Мария

НОВО!!!  Вила Мария Ърт Гардън Совиньон Блан Органик

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Ярък бледожълт цвят със зелени отблясъци

Аромат: аромати на цитрусови плодове и грейпфрут, които изобилстват в чашата. 
 
Вкус: Свежи билки, лимонена трева и маракуя. Интензивната концентрация на пресни плодове е балансиран с пикантна киселинност и перфектно утолява жаждата.


Опитайте виното с пресни летни салати с лимонови кори, печени лешници или акценти от зелени билки.


НОВО!!!  Вила Мария Ърт Гардън Розе Мерло Органик

Сорт: Мерло

Цвят: Цвеж бледорозов цвят

Аромат: Това органично розе от нашето лозе Хоукс Бей се отличава с аромати на червен портокал, шипка и диня. 

Вкус: Небцето е богат и вкусно, завършващо с освежаващ вкус.

Най-добре се сервира охладено, за да му се насладите през топлите летни дни със свежа салата. Комбинира се чудесно и с пушена сьомга и морски дарове, но също толкова добре си подхожда и със свежи плодове и зеленчуци.


НОВО!!!  Вила Мария Ърт Гардън Пино Ноар Органик

Сорт: Пино Ноар

Цвят: Нежен гранит с леки виолетови отблясъци

Аромат: Този Пино Ноар изразява черни плодове като малини, къпини и боровинки с фини флорални нотки и нежна киселинност. Какаовите нотки и опушени танини добавят комплексност с щедър землист текстурен завършек. 

Това вино се съчетава добре с агнешко от Нова Зеландия, но е достатъчно богато, за да си акомпанира и с бавно приготвени телешки бузи. Подхожда си и с гъби или ястия с акцент върху трюфели, за да подчертаят земния му характер.

вила мария совиньон блан прайвит бин

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Ярък жълт цвят със зелени отблясъци.

Аромат: Този интензивен Совиньон Блан е жив с безброй аромати, доминирани от цариградско грозде, маракуя, свеж цитрус, пъпеш и тревни аромат. 

Вкус: Виното притежава привлекателно небце със сочни вкусове, чистота и концентрация със свеж и чист финал с приятни нотки на киселинност.

Перфектен избор с морски дарове и всякакъв вид бели меса.

вила мария шардоне прайвит бин

Сорт: Шардоне

Цвят: Изключително сухо вино с изкрящ сламеножълт цвят. 

Аромат: Носът е плодов, доминиран от зрели праскови, цитрусови нотки и леко доловима смокиня.

Вкус: Виното е със средно плътно тяло, а небцето развива доловените аромати, като ги подчертава с кремава текстура и лек намек за дъб.

С ободряващата си свежест и балансирана киселинност е изключително подходящо за салата Цезар, антипасти и морски дарове.


вила мария пино гриджо прайвит бин

Сорт: Пино Гриджо

Цвят: Бледожълт ярък свят.

Аромат: Аромат на зелена и червена ябълка, дюли и нотки на стипчива круша.

Вкус: Небцето е меко и структурирано, водещо към балансиран и сух завършек. 

Подходящо за сервиране със сьомга, домати и картофена салата.

Вила мария гевюрцтраминер прайвит бин

Сорт: Гевюрцтраминер

Цвят: Сламеножълт цвят.

Аромат: Това вино показва деликатен и класически аромат на розови листа, дюли и джинджифил. 

Вкус: Небцето предлага подобни вкусове, поднесени с приятна плътност и баланс. 

Виното е чудесно допълнение към много ястия включително Азиатска и Индийска кухня.

вила мария розе прайвит бин

Сорт: Мерло, Пино Гри, Малбек

Цвят: Красив бледорозов цвят.

Аромат: Вино с ароматен нос с букет от розови листчета, ягоди и гуава.

Вкус: Интензивно небце, свежо и пълно с прекрасно богатство и свежа киселинност,балансиран и гладък завършек.

Чудесно сухо вино, фантастично за топли летни дни.

Вила Мария Пино Ноар Прайвит Бин

Сорт: Пино Ноар

Цвят: Цвят гранит с леки виолетови нюанси

Аромат: Ароматен букет на зрели червени череши и дребни плодове - отличителните белези на Пино Ноар от Марлборо. 

Вкус: На небце виното показва комплексни вкусове на узрели плодове с нотки чубрица, билки и подправки. Меки, копринени танини правят виното много добре структурирано и в същото време му дават възможност виното покаже плодова чистота, което позволява да се консумира младо.

Чудесно с червени меса, сьомга и зрели сирена.

Виното зрее 10 месеца във френски барици.

вила мария Бордо Бленд прайвит бин

Плодът за тези вина се добива предимно от лозя, разположени в района на Хoукс Бей. Множество от почвени профили, съчетани с високи часове на слънчева светлина и ниски валежи, правят Хоукс Бей дома в Нова Зеландия на френските сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Малбек и Каберне Франк. Свободното дрениране на грубата почвата тук води до червени вина с подобрена структура, вкус и цвят.

Сорт:  Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Каберне Фран

Цвят: Наситен рубинен свят 

Аромат: Това вино се отличава с богат аромат на къпини и малини

Вкус: Небце характерно със сочни червени череши и кедрови нотки с подчертаващ тютюнев характер. Това вино има фини меки танини и дълъг финал, което го прави перфектно за разнообразни червени меса.

Виното зрее в метални съдове и барици 12 месеца.

вила мария совиньон блан лайт 9% прайвит бин

Сорт: Совиньон блан

Цвят: Бледожълт цвят

Аромат: Свежо вино с аромат на пресен грах и пикантни липи.

Вкус: Сочният вкус е балансиран с аромати на свежи подправки, грейпфрут и бяла праскова.

Този Совиньон е идеален с печена риба и свежи салати.

вила мария совиньон блан селар селекшън

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Искрящ бледожълт цвят със зелени отблясъци

Аромат: Интензивен израз на Марлборо Совиньон Блан, изпълнен с различни аромати от долината Аватере като аромат на снежен грах, макрут лайм и цариградско грозде. 

Вкус: Виното е мощно и изискано, показвайки свеж грейпфрут и фини нотки на маракуя, с фантастична плътност в средата на небцето и балансирана киселинност. Прекрасно за консумация до 2 години след реколтата.

вила мария розе селар селекшън

Вила Мария Розе Селар Селекшън - лято в чаша!   

Сорт: Пино Ноар 

Цвят: Блестящ цвят сьомга с розови отблясъци.

Аромат: Аромат на току що набрани малини комбинирани със свежи билки и деликатни цветни нотки.

Вкус: Небцето е доминирано от сочна диня и зрели череши, водещи към свеж финал с вкус на нар.

Перфектно да му се наслаждавате през цялата година. 

вила мария пино ноар селар селекшън

Сорт: Пино Ноар

Цвят: Червен гранитен цвят.

Аромат: Това вино се отличава с прекрасен букет от червени и черни череши, сливи и нотки от подправки.

Вкус: Плодово и елегантно с дълбок и плътен вкус, добре балансирано с чудесни танини. Това вино е концентрирано и добре комбинира елегантност, финес и комплексност, което го правят уникално.

Чудесно предложение за различни меса - агнешко, телешко, еленско, патешко, заешко и дивеч.

Виното зрее 10 месеца в нови и втора реколта френски дъбови бъчви.

вила мария совиньон блан резерва Уайрау Вали

Сорт: Совиньон блан

Цвят: Искрящ жълт цвят

Аромат: Носът показва чисти и мощни аромати на пасифлора, грейпфрут, касис и леки фини тонове. 

Вкус: Вкусът е концентриран с примамливи нотки на зряло цариградско грозде и гуава, естествено допълнени от фина нишка на киселинност и дълъг финал.

Комбинирайте с прясно филе от берикс, козе сирене, круши или зелени салати.

вила мария совиньон блан сингъл винярд Тейлър Пас

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Ярък бледожълт цвят със зелени отблясъци.

Аромат: Носът предлага аромати на зряло цариградско грозде, липа, маракуя и грейпфрут.

Вкус: Небцето е комплексно, покрито с тропически плодове и тънки минерали.Това вино е добре структурирано с приятна киселинност, осигуряваща баланс и дължина. Виното има потенциал за зреене и развитие в бутилката.

Чудесно с поширана бяла риба или скалопини.

Вила мария нобъл ризлинг резерва

Сорт: Нобъл Ризлинг

Цвят: Искрящ кехлибар

Аромат: Атрактивни аромати на цитрусова кора и орлови нокти, придружени от интензивни нотки на дюля, кайсия, манго и сушени плодове. 

Вкус: Вкусът е характерен и изпълва небцето със съблазнителен портокалов цвят и сладко ядро от билки, балансирано от фина киселинност. Това вино показва превъзходна концентрация с голяма дължина и устойчивост на вкус.

Виното е подходящо за стареене в изба в просължение на 10 г., като това може да доведе единствено до развиване на по-прекрасен и комлексен вкус и характер.

силвър лейк

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Вино с бледожълт цвят с блестящи зелени нотки.

Аромат: Чист и богат аромат с отличаващи се цариградско грозде и тропически нотки на манго и маракуя, тревисти тонове и лек флорален полъх.

Вкус: Небцето се отличава със свеж и плодов вкус със свежа ябълка за начало и последващи цитруси със сочен завършек и продължителен финал.

Чудесно вино за поднасяне с аспержи, свежи летни салати, риба и пиле на грил или просто като аперитив.

Каса Силва

каса силва совиньон блан колекшън

Винификация: Гроздето се охлажда под 5° C при пристигане във винарната. Сортира се ръчно, за да се избере само най-доброто. Отронва се и се пресова незабавно. Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана в продължение на 24 дни при температура 13° C.

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Цветът е бледо жълт със зелени нюанси.

Аромат: Носът е свеж с аромати на пъпеш.

Вкус: Небцето е с приятна свежа киселинност с нотки на манго, киви и розов грейпфрут.

Перфектно в комбинация с морска храна, сьомга, салата Цезар, аспержи и крем сирене.

каса силва шардоне колекшън

Винификация: Гроздето е 100% ръчно брано в малки корита, след предварително сортиране в лозето според качеството и зрялостта. Гроздето се охлажда под 5° C при пристигане на винарната и ръчно се сортира преди пресоване, за да се изберете само най-доброто. Раздробява се на цели гроздовете и веднага след пресоване се отделя от ципите.

Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана при 15° C в продължение на 20 дни.Няма малолактична ферментация.

Сорт: Шардоне

Цвят: Бледо жълт цвят.

Аромат: На носа аромати на зрели банани и узрели праскови.

Вкус: Небцето е обло и елегантно със свежа киселинност и приятен завършек.

Това шардоне е естественият избор за ястия като паста с бял сос, леко пиле, риба или свежи зелени салати. Също така е фантастично с камембер.

каса силва розе колекшън

Гроздето е 100% ръчно брано. Мацерация между 8 и 12 часа при 6° С. Мъстта се отделя веднага. Алкохолна ферментация в продължение на 15 до 20 дена при 15-15° С.

Сорт: Каберне Совиньон

Цвят: Атрактивен бледо розов цвят.

Аромат: На нос нотки на малини.

Вкус: Небцето е обло, свежо с много добра киселинност и нотки на зрели червени череши. Отличен завършек.

Чудесно с патладжан, карфиол, броколи и свежи салати. Това плодово розе е перфектният съпровод за ядки и твърди сирена като Грюер. Перфектно с пълнени тиквички, кус-кус с пикантни зеленчуци или пушена сьомга. Също така съвършен като аперитив или вино за пикник.

каса силва карменер колекшън

Винификация: Гроздето е 100% ръчно брано в малки корита, след предварително сортиране в лозето според качеството и зрялостта. Сортира се ръчно преди отронване. Мацерация в продължение на 5 дни при 8° С. Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана в продължение на 14 дни при температура 26° C и след приключването ѝ протича и малолактична ферментация.

Сорт: Карменер

Цвят: Рубиненочервен цвят.

Аромат: Прекрасен аромат с нотки на тютюн, черни и червени плодове.

Вкус: Обло небце, меки танини и балансирана киселинност със сладки плодове, череши и къпинови нотки. Дълъг финал.

Вино подходящо за изненадващо широка гама от ястия, вариращи от пилешко и пуешко на скара, до Тайландска кухня и турски кебап. Чудесно и с дипове и хубав хумус.

каса силва совиньон блан резерва

Винификация: Гроздето се охлажда под 5° C при пристигане на винарната. Ръчно се сортира, преди пресоване. Гроздовете се пресоват и незабавно се отделяне на сока без мацерация. Алкохолната ферментация е в съдове от неръждаема стомана в продължение на 24 дни при температура 13° C. Зреене е 100% в съдове от неръждаема стомана.

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Бледо жълт със зелени нюанси.

Аромат: Носът е свеж и силен, с нотки на касис.

Вкус: Небцето е с отлична киселинност, долавят се лимон и нотки на банани. Дълъг и приятен финал.

Това освежаващ Совиньон Блан е перфектен за ястия с морски дарове, особено стриди и миди. Очарователен със сьомга или Салата Цезар, също така превъзходно с аспержи или крема сирене. Може да му се наслаждавате и самостоятелно.

каса силва карменер резерва

Винификация: Гроздето е 100% ръчно брано в малки корита, след предварително сортиране в лозето според качеството и зрялостта. Сортира се ръчно преди и след отронване. Мацерация в продължение на 8 дни при 8° С. Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана в продължение на 14 дни при температура 28° C. След ферментацията отново се подлага на мацерация за 10 дена и след приключването ѝ протича и малолактична ферментация.

60% зрее във френски дъбови бъчви за 6 месеца, 40% в съдове от неръждаема стомана.

Сорт: Карменер

Цвят: Наситен и интензивен рубиненочервен цвят.

Аромат: На носа аромати на черни череши и сливи с нотки на подправки.

Вкус: Небцето е обло, мощно, със сладко меки танини и балансирана киселинност. Дълъг финал.

Отличен с говеждо месо и пържоли, също така перфектно с мексикански Фахитас, шишчета и сувлакус, агнешки ребра, пиле на грил или равиоли със сос болонезе.

каса силва пино ноар резерва

Винификация: Гроздето е 100% ръчно брано в малки корита, след предварително сортиране в лозето според качеството и зрялостта. Сортира се ръчно преди и след отронване. Мацерация в продължение на 12 дни при 6° С. Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана в продължение на 2314 дни при температура 22 до 23° C. След ферментацията протича и малолактична ферментация.

70% от виното зрее 4 месеца във френски бъчви, 30% в стоманени съдове.

Сорт: Пино Ноар

Цвят: Червен цвят с виолетови нюанси.

Аромат: На носа е плодово с нотки на ягоди.

Вкус: Небцето е свежо, с добра киселинност, приятни танини и нотки на зрели червени плодове. Приятен финал.

Виното е идеална компания за студени меса, пица или морски храни, както и тайландска кухня. Като аперитив е чудесно с твърди сирена и гъши дроб.

Каса Силва Совиньон Гри 1912 Вайнс

Винификация: Гроздето е 100% ръчно брано в малки корита, предварително сортирано в лозето според качество и зрялост. Охлажда се под 5° C при пристигане на винарната. Ръчно сортиране на гроздовете, преди пресоване. Раздробяване на цели гроздове и незабавното отделяне на сока без мацерация. Алкохолна ферментация в съдове от неръждаема стомана в продължение на 24 дни при температура 13° C.

Сорт: Совиньон Гри

Цвят: Бледожълт цвят със зелени нюанси.

Аромат: Носът се отличава с деликатни аромати на пъпеш и минерални нотки.

Вкус: Небцето е свежо с добро тяло, много приятна киселинност и нотки на зрял пъпеш.

Отлично с морска храна, това вино е особено добро с деликатеси като стриди, хайвер и дребни риби. Насладете му също с риба тон, перуанско Севиче или чилийски лаврак с миди. Подходящо също за пикантни салата. Като аперитив е приятно с морски дарове, кашу, синьо сирене.

каса силва при вердо едисион лимитада

Винификация: Гроздето е 100% ръчно брано в малки корита, предварително сортирани в лозето според качество и зрялост. Охлажда се под 5° C при пристигане във винарната. Ръчно сортиране на гроздето, както преди, така и след отронване. Мацерация за 8 дни при 8° С. Алкохолна ферментация в продължение на 14 дни при 28° С до 30° С. Следферментационна мацерация за 10 дни.

След това малолактична ферментация във френски дъбови бъчви. Виното зрее 80% в нови френски дъбови бъчви в продължение на 10 месеца, 20% в съдове от неръждаема стомана.

Сорт: Пти Вердо

Цвят: Рубиненочерно вино с виолетови нюанси.

Аромат: На нос зрели черни плодове, ягоди и карамел.

Вкус: Небцето е с обли танини, много добра киселинност и къпинови нотки водят към много дълъг финал.

Чудесно с дивеч като еленско или пушена патица. Прекрасно в комбинация с гърди, агнешки котлети или пикантни меса, също така с много силни сирена.

Каса силва совиньон блан куул кост

Винификация: Гроздето се охлажда под 5° C при пристигане във винарната. Сортира се ръчно. Раздробява се на цели гроздове и сока незабавно се отделя от ципите. Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана в продължение на 24 дни при температура 13° C. 100% от виното зрее в стоманени съдове.

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Бледо жълт със зелени отблясъци.

Аромат: Интензивен аромат на пресен ананас с лимонови нотки.

Вкус: Вкусът е освежаващ с приятна киселинност и минерален характер. Много елегантен и дълъг финал, който отразява студения климат и тероар.

каса силва пино ноар куул кост

Винификация: Гроздето се охлажда под 5° C при пристигане във винарната. Сортира се ръчно както преди, така и след отронването. Мацерацията продължава 12 дни при температура от 5 - 8° С. Алкохолната ферментация протича в съдове от неръждаема стомана в продължение на 21 дни при температура между 24 - 28° C.

100% от виното зрее в 2-годишни френски дъбови бъчви за 12 месеца.

Сорт: Пино Ноар

Цвят: Червен цвят с виолетови нюанси.

Аромат: Нос доминиран от червени плодове като ягоди, череши и нар с фини нотки на канела, които добавят сложност на аромата. 

Вкус: С плодово, сочно и свежо небце, виното се отличава със сладък вкус на малини и диви горски плодове. Произходът му от хладното крайбрежие в Paredones добавя освежаваща киселинност, меки танини и елегантен дълъг финал.

финка лас морас

 • Finca Las Moras Sauvignon Blanc
 • Finca Las Moras Pinot Grigio
 • Finca Las Moras Syrah Rose
 • Finca Las Moras Малбек
 • Finca Las Moras Алма Мора Совиньон Блан
 • Finca Las Moras Алма Мора Малбек
 • Finca Las Moras Резерва Малбек
 • Finca Las Moras Блек Лейбъл Каберне Совиньон & Каберне Фран
 • Финка Лас Морас Органик Торонтес
 • Финка Лас Морас Органик Малбек
 • Финка Лас Морас Пинк ис ин ди еър

Финка Лас Морас Совиньон Блан

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Бледожълто вино.

Аромат: Виното показва лимонови и билкови нотки, като се отличават също грейпфрут и пъпеш.

Вкус: Много освежаващ и продължителен вкус на небцето.

Това е идеалното вино за суши, скариди, салати, пушена риба и бели меса.

финка лас морас пино гриджо

Сорт: Пино Гриджо

Цвят: Жълт цвят с ярки зелени нюанси.

Аромат: Интензивен аромат на бяла праскова, круша, кайсия и с богат цветен букет.

Вкус: Освежаващ вкус, плодов, жив и свеж с приятен баланс между киселинност и сладост. Леко до средно плътно вино.

Подходящ с бели месо, къри и други азиатски ястия.Много приятно и за самостоятелна консумация.

финка лас морас розе

Сорт: Сира

Цвят: Красив розов цвят.

Аромат: Плодово, интензивно вино с флорални аромати.

Вкус: Мощно и елегантно, със сладък дълъг финал.

Това вино е отличен партньор за бели меса, морски дарове и зеленчуци или самостоятелна консумация.

финка лас морас малбек

Сорт: Малбек

Цвят: Дълбок червен цвят.

Аромат: Аромат на зрели червени плодове с отличаващи се череши.

Вкус: Меко вино със средно до пълно тяло с приятен пикантен финал.

Идеално допълнение към печено месо, барбекюта и тестени ястия с пикантен доматен сос.

Финка Лас Морас Совиньон Блан Алма Мора

Сорт: Совиньон Блан

Цвят: Жълтозелен цвят със златни отблясъци.

Аромат: Вино с цитрусови и тревни нотки, в които се открояват грейпфрут и пъпеш.

Вкус: Много освежаващо и трайно небце.

Виното е идеално за сервиране със суши, скариди и салати с морски дарове, пушена риба и бели меса.

Финка лас морас малбек алма мора

Сорт: Малбек

Цвят: Наситен червен цвят.

Аромат: Зрели червени плодове и сливи, с елегантна нотка на ванилия.

Вкус: Вино с дълъг послевкус и добре балансирани плодове и дъб.

Идеално допълнение към месо на скара, говеждо или свинско. Прекрасно със заек, патица и тестени ястия с пикантен доматен сос.

финка лас морас Малбек Резерва

Винификация: Гроздето се бере ръчно. Следва селекция и отронване. Виното се купавира и протича ферментация с подбрани дрожди. Следва натурална малолактична ферментация и пречистване на виното. 

Виното лежи във френски и американски дъбови бъчви 12 месеца.

Сорт: Малбек

Цвят: Наситен червен цвят с виолетови отблясъци.

Аромат: Зрели червени плодове и сливи. 

Вкус: Комплексни аромати с нотки на мента и подправки. Меко и плътно вино с чудесен баланс между плодове и дъб.

Идеален партньор за скара или печени меса като говеждо, свинско, патица или заек. Също така чудесно с паста, доматен сос или зрели сирена.

Най-добрo за консумация охладено между 16° и 18° C. Отворете един час преди сервиране, за да се разкрият напълно качествата на виното.

финка лас морас каберне совиньон§Каберне фран Блек лейбъл

Винификация: Гроздето се бере ръчно. Следва селекция и отронване. Виното се купавира и протича ферментация с подбрани дрожди. Следва натурална малолактична ферментация и пречистване на виното.

Виното зрее в американски и френски нови дъбови бъчви в продължение на 15 месеца. Бутилира се и зрее в бутилката в продължение на 8 месеца при контролирана температура.

Сорт: 50% Каберне Совиньон, 50% Каберне Фран

Цвят: Дълбок червен цвят.

Аромат: Пикантен аромат на зелена чушка и зрели черни къпини.

Вкус: Нотки на черен шоколад и добре интегриран дъб, дълъг финал с меки танини и копринена текстура.

Чудесно с гриловани червени меса и дивеч. Най-приятно за пиене на температура между 15° и 18°C. Преди консумация е препоръчително да подиша 1 час.


Финка Лас Морас Пинк ис ин ди еър

Сорт: Сира&Мерло&Малбек

Аромат: Розе, което разкрива прекрасен аромат на червени плодове. 

Вкус: Много приятно вино, лесно за пиене, което носи свежест на небцето.

Виното е подходящо за всекидневна консумация, както и със салати и леки ястия. 
Препоръчителна температура за сервиране - 10°C. – 12°C.


Финка Лас Морас Органик Торонтес

Сорт: Торонтес

Цвят: Ярък жълт цвят със зеленикави отблясъци.

Вкус: Вкусове на бели цветчета и праскови, с прекрасен баланс и киселинност. 

Чудесно вино за комбиниране с морски дарове, салати, бели меса и ориенталски ястия. Препоръчителна температура за сервиране - 9°C. – 10°C.


Финка Лас Морас Органик Малбек

Сорт: Малбек

Цвят: Насител лилавочервен цвят с рубинени отблщсъци. 

Вкус: Отличават се вкусове на сливи и зрели червени плодове, с лек намек за ванилия.

Виното се съчетава прекрасно с гриловани меса като телешко, свинско и дивеч и паста с гъбен сос. Препоръчителна температура за сервиране - 16°C. – 18°C.