Нов Свят

 • Villa Maria Logo
 • Casa Silva Logo
 • Finca Las Moras Logo

.

Villa Maria


Историята на Villa Maria е изпълнена със страст.Избата е основана през 1961г. от Джордж Фистонич, който чрез своята отдаденост на качеството довежда Вила Мария до икона във винопроизводството на Нова Зеландия, каквато е днес.


“За хърватите виното е част от кръвта” - Казва Фистонич в едно от своите интервюта. От най-ранна възраст, виното е било централна част от неговота възпитание и негова страст. ‘То винаги е било част от живота ми и съм доволен, че прекарах кариерата си следвайки страстта на живота си.”

Изба Villa Maria


Историята на Villa Maria е история на страстта.100% Новозеландска и семейна собственост, изба Villa Maria е основана през 1961г. от Джордж Фистонич, когато той е на едва 21г. чрез отдадеността си на качеството той извежда избата до една от водещите семейно притежавани компании в Нова Зеландия, изназсяща в над 50 страни в света.

Предприемчивият дух на г-н Фистонич виждал, че Villa Maria ще поставя нови предели във всички аспекти на винопроизовдството.Иновациите били критерии за развитието и нарастване и през 2001г. Villa Maria е първата голяма изба, която може да се похвали с изцяло въвеждане на винтово затваряне. Недоволни от факта, че около 8% от вината, които произвеждат се развалят от корка, от Villa Maria взимат решение да заменят корковите тапи с винтови капачки. Винтовите капачки гарантират, че виното няма да е корково и няма да се окисли, както и че вкусът ще остане свеж и приятен, както при самото производство. Въвеждането на технологията за винтово затваряне е пример за отдадеността на Villa Maria на производството на наистина качествено вино.


История


Мечтата на Сър Джордж Фистонич започва от половин хектър фамилна земя в Манджере, Южен Окланд. Той наследява земята от своите родители хървати и започва да прави първите вина Villa Maria с помощта на съпругата си Гейл. През 1970г. Вила Мария се радва на бързо развитие, определящо в голяма степен ръста и успеха на винарска индустрия в Нова Зеландия. От самото начало сър Фистонич се фокусира върху регионалните различия по отношение на качеството и сортовете на гроздето. Той е пионерът в използването на договорни фермери и Villa Maria е първата изба в Нова Зеландия, която започва да плаща за гроздето на база качестово, а не на фиксирана договорна цена. През 2000 г. се отваря впечатляваща нова изба в Малборо и по-късно през 2005г. се отваря втора възможно най-модерна изба в Окланд, която трябва да посрещне нарастващото търсене на националния и международния пазар.

Сър Джордж Фистонич


 „Когато започнах това приключение през 1961г. бях млад мъж притежаващ само няколко лози и огромно желание да правя качествено вино.Никога дори и не бях мечтал, че да създам Villa Maria ще е такова вълнуващо и задоволително пътуване.Villa Maria отбележи много успехи през годините. През 2009г. имах честта да получа звание „рицар” за отличителната работа за винопроизводствената индустрия в Нова Зеландия. Това признание е наистина вълнуващо, но остана на второ място след удоволствието, че нашите вина се отличават с качесто на световно ниво.Надявам се, че изпитвате същото удоволствие докато пиете вината на Villa Maria, което аз изпитвам докато ги правя.”

Най-награждаваната винарна в Нова Зеландия

Villa Maria е най-надраждаваната винарна в Нова Зеландия вече 35 години, с акценти от международните ѝ успехи включващи:


*Изба на годината в Нова Зеландия – 2004, 2006, 2007 & 2009: International Wine & Spirit Competition (UK)
*Сър Джордж Фистонич е отличен като една от 50те най-бележити личности във винарската индустрия- Wine International Magazine (UK)
*Villa Maria е обавена за една от 50те най-известни и големи винопроизводители в света -Wine Spectator magazine (USA)
*Изба на годината в Нова Зеландия 15 пъти за 19 г. – Winestate Magazine, Australia

*Вече 4 поредни години Villa Maria е в топ 10 на най-обичаните винени брандове - класация, публикувана от Drinks International и най-обичан новозеландски винен бранд.

От 2009-та година насам от Villa Maria решават да започнат да броят медалите и наградите които получават. За изминалите почти 9 години вината на Villa Maria са получили 298 златни медали и първи награди от конкурсите, в които участват.

За вината

Silver Lake

Silver Lake New Zealand

Свеж вкус в свежа опаковка


Sivler Lake е една от перлите в портфолиото на Профтрейд. Качествен Совиньон Блан, който предлага невероятно качество за цената си. Това е най-доброто бюджетно решение за любителите на хубавия Новозеландски Совиньон Блан.

Вино с характер, носещо отличителните белези на добрия Новозеландски Совиньон Блан. Бледо жълт цвят, аромат на цариградско грозде и тропически нотки на манго и маракуя, небце със свеж и плодов вкус и сочен завършек.

За вината

Casa Silva

 • Casa Silva Winery
 • Casa Silva Winery
 • Casa Silva Winery
 • Casa Silva Winery
 • Casa Silva Winery
 • Casa Silva Winery
 • Casa Silva Logo

Лидери и Пионери на "новото Чили"


Французи по произход, семейство Силва отиват в Чили в края на 19 век и са признати за пионерите на долината Колчагуа. Те пренасят лози от преди филоксерата от Бордо и ги засаждат в Ангостура, където се заселват през 1892 година.

С течение на годините и по различни причини старите лозя на семейството са разделени между няколко собственици, някои от които са членове на семейството. 

През 1970 г. Марио Силва, съпруг на Мария Тереза Силва Бушон, четвърто поколение от семейството, започва постепенно да изкупува обратно оригиналните лозя и да модернизира старата семейна винарна. Парцел по парцел той сглобява оригиналните лозови масиви, датиращи от 1912 г. и започва да се разраства като един от най-търсените винопроизводители на висококачествено наливно вино.

В началото на 1997 г. Марио Пабло Силва, най-големият син на Марио Силва, дава предложение за създаване на нова визия на семейния бизнес: бутилиране на техните собствени вина под името на семейството и създаването на някои от най-качествените вина в Чили - Casa Silva.

Заедно с баща си, Марио Пабло създадава серия от емблематични вина Casa Silva за най-добрите ресторанти и търговци на вино в световен мащаб. От най-добрите тероари в Колчагуа, те произвеждат красиво балансирани, богати и комплексни, силно елегантни вина.

В настоящето Casa Silva изнася вината си в повече от 55 страни в целия свят.От 2000 г. компанията е получила повече награди в национални и международни конкурси от всяка друга изба в Чили. От Casa Silva са горди да бъдат независимо и семейно предприятие.

Много от служителите са работили за семейството Силва в продължение на много години и са насърчавани да опитват вината и да споделят мнението си. Компанията често участва в различни социални дейности, които са организирани или подкрепяни от Casa Silva за цялата местна общност.

За вината

Finca Las Moras

 • Finca Las Moras Logo
 • Finca Las Moras picture
 • Finca Las Moras Marianne
 • Finca Las Moras Marianne

Създадена през 1992 г. в San Juan, вторият по големина винарски район на Аржентина, изба Finca Las Moras съществува, за да предостави радостта и насладата от хубавото вино на хората.

Finca Las Moras е една от водещите винарни в San Juan, която съчетава грозде от долините Pedernal, Zonda и Tulum за постигане на отлично качество на вината.

Името „Finca Las Moras" произхожда от храстите къпини , намиращи се в имотите на винарната, разположени в трите основни долини на San Juan – Tulum, Zonda и Pedernal. Плодовете им се наричат "Moras" на испански. Това е и символът на вината на Finca Las Moras: плодовете в най-прекрасният им израз.

Finca Las Moras е винарна пионер, посветена на разработването на висококачествени вина в San Juan. San Juan е фокусиран в Шираз, Малбек, Вионие, Совиньон Блан и е новата граница за производството на висококачествени вина в Аржентина. Река Сан Хуан е жизненоважен източник на напояване в този регион и осигурява чиста снежна вода от Андите до Атлантика, като подпомага възхода на долините Zonda и Tulum. В същото време долина Pedernal е приета като долината, в която се отглежда най-висококачественото грозде.

Слънцето на долината San Juan е източник на вдъхновение, което позволява на екипа на Finca Las Moras да произвежда най-висококачествените вина в региона.

Ярката слънчева светлина и изключително сухото време правят долините перфектни за органично отглеждане лозя. С повече от 1,100 хектара лозя засадени в различни долини, избата е фокусирана в устойчивото развитие, иновациите и проучването на микрорайони със сложност и елегантност, което оказва влияние на плодовете на всяка една от линиите ѝ вина. Избата изпъква с дълбока загриженост за околната среда, етническо уважение и огромна страст във винопроизводството, което прави вината ѝ уникални. Истински аржентински вина - вина в хармония със земята.