На 30-тата годишнина от първата реколта – 1985, Орнелая представя 10-тото издание на проекта „Vendemmia d’Artista“


Уилям Кентридж представя Орнелая “Il Carisma.”
Рисунките на етикета са направени на страници от стари касови бележки намерени на бит пазари и магазини за втора ръка в района на Тоскана.

Към днешна дата проектът „Vendemmia d’Artista“ е дарил почти 2 милиона евро на фондации за изкуство и музеи по целия свят.

Артистът Уилям Кентридж създаде специално издание етикети, които ще отличават лимитиран брой големи бутилки Орнелая.

Реколта 2015 г. на Ornellaia „Il Carisma“ (Харизма), която отбелязва годишнина - 30-тата си реколта, напълно изразява тази личностна черта. Виното е плод на изключително добре балансираната реколта 2015 г. - без съмнение една от най-добрите реколти на Орнелая. Обичайният дълбок цвят се разкрива във вино с голяма текстура и интензивност, последван от богат на плодове нос, който е узрял и свеж, в същото време се отличават класически балсамови и пикантни нотки. На небце виното е богато, гъсто и пълно, с изключителна танинова текстура, плътна и кадифена, с превъзходна изтънченост, която изпълва. Дългият завършек оставя впечатление за твърдост и деликатни нюанси на подправката.

„Както хората с чудесна "Carisma", вината от великолепни реколти знаят как да се наложат естествено, без сила, с баланс, който им позволява да блестят, без да се налага да се хвалят. "
Аксел Хайн – главен технолог на Орнелая.

За да отпразнува десетата годишнина от проекта Vendemmia d'Artista и да интерпретира героя "Ил Карисма "(Харизма), ORNELLAIA кани южноафриканския художник Уилям Кентридж, известен в международен мащаб и аплодиран за своите рисунки, филми, скулптури, анимации и представления, които използва за преобразуване на отрезвяващи политически събития в мощни поетични алегории. Художникът създаде специфичен за него шедьовър за избата, персонализира лимитирана серия от 111 широкоформатни бутилки и създаде специален етикет, пример от който ще намерите във всеки случай, съдържащ шест 750ml бутилки от Ornellaia.

„Изображенията на етикетите на Орнелая са основно за работата свързана с производството на вино“ припомня художникът.

Орнелая реколта 2015 ще е налична на българският пазар в средата на месец Май тази година.


Нови Попълнения

Портфолиото ни има ново попълнение - закачливото, весело, леко пенливо вино La Rovere! Чудесно за аперитив, парти с приятели и приготовление на коктейли. 

Каса Силва е най-добра изба на годината втора поредна година!

Best winery of the year


За втора поредна година изба Каса Силва е отличена като най-добра изба на годината на “CATAD’OR WINE AWARDS”. Тези отличия идват като резултат от много усилия, съвместна работа и вложено сърце и страст от целия екия на избата.

Хотел „Каса Силва“ е най-добрият в света за винен туризъм според списание „Дринкс Интернешънъл“.

 

 • Casa Silva Hotel
 • Casa Silva Winery
 • Casa Sivla Polo Horse
 • Casa Silva winery


 

Хотел „Каса Силва“ спечели награда за най-добър хотел за винен туризъм за 2017г. по време на „Wine Tourism Challenge” организирано от известното британско списание „Дринкс Интернешънъл“.

В 6-тото си издание състезанието, което отличава иновациите и изкусността във винения туризъм, както и усилията да се промотира избата като туристическа атракция, хотел „Каса Силва“ е признат за най-добър в света. Честта е отредена на избата от подбрано жури от експерти, което разпознава перфекционизма в туризма.

Хотел „Каса Силва“ има повече от 100 години история и е разположен до най-старата винарна в Колчагуа Вали. Бил дом на 6 поколения от семейство Силва и сега е идеалното място за релакс, докато се запознаваме с повече информация за Чилийското вино и традиции.

В допълнение на виното, семейството има страст към конете и посетителите могат да се насладят на конни спортове, както и да посетпт избата, лозята или „Club House” ресторанта.Canti стъпва на Българския пазар

 • Gianni & Eleonora
 • Canti winery

Canti е посланик на Италия в света, италианският дух на масата за всеки специален случай.

Брандът е създаден през 2002г., за да отговори на търсенето на пазара за ИСТИНСКИ ИТАЛИАНСКИ ВИНЕН БРАНД.

Всеки детайл е внимателно изследван, включително опаковката, стилът на виното, името (което трябва да е семпло, лесно и с типично италианско звучене) и позиционирането на бранда като Италианският винен стил.

Canti са представени първо на Британския пазар през 2002г., където жънат голям успех, след което продължава успехът им в световен мащаб, бързо достигайки разпространение в 50 страни.


Villa Maria изба на годината 15ти път за 19 години

Villa Maria изба на годината за 15ти път

За 15ти път за последните 19 години Villa Maria е обявена за Новозеландска Изба на годината от водещото Австралийско винено списание „Winestate„ на церемония проведена в Куийнстаун, Окланд.

Списание „Winestate“ е най-четеното Австралийско винено списание.

През последните 12 месеца съдийте на „Winestate“ дегустираха над 11,000 вина от Австралия, Нова Зеландия, Италия, Франция, Испания и Австрия. 3,500 от всички вина бяха от Нова Зеландия.

Основателят и Изпълнителен Директор на Villa Maria сър Джордж Фистонич, допринася за поредните победи с неповторимата си отдаденост и страст за създаването на тези невероятни вина. "Спечелването на тази награда година след година е свидетелство за нашето качество и последователност, особено сред засилената конкуренция от други отличаващи се винарски фирми. Изключително съм горд от това постижение и се надявам да продължим тази традиция още много години напред.", каза той.Луче 2013 със забележителен успех

Luce wine


 
Луче 2013 със забележителни 97/100 точки от JAMESSUCKLING.COM 


"Красотата и перфектността на това вино са впечатляващи както на нос, така и на небце. Усещат се къпини, боровинки и сандалови нотки. Плътно тяло, ултра фини танини и изключително елегантен завършек. Съвършено изработено и качествено. Препоръчва се за пиене през 2020г."

                                                                                                       JS- 20ти Юли 2016г.ХАРАКТЕРИСТИКА НА РЕКОЛТАТА

През 2013 г. сезонните условия бяха особено благоприятни за биологичните цикли на лозите. Хладната пролет с редовен дъжд е последвана от горещо лято лишено от прекомерно високо температурни пикове. Началото на есента с много добри темперетурни денонощни амплитуди, което води до здраво, добре узряло грозде, богато на полифенолни вещества.


 ВИНИФИЦИРАНЕ

И двата сорта грозде са ръчно брани при оптимално зрялост, Мерлото  първата седмица на Септември, Санджовезето първата седмица на Октомври и нежно пресовани, за да се запази деликатността във виното. Ферментацията на двата сорта е отделно при около 30°С за 12 дни. След ферментацията виното е купажирано, като вече готовият купаж от Мерло и Санджовезе отлежава в продължение на 24 месеца в
нови дъбови бъчви.

Villa Maria с нови награди

 • Villa Maria Совиньон Блан Прайвът Бин
 • Sydney International Wine Competition
 • Spiegelau International Wine Competition
 • Wine Spectator
 • Air New Zealand Wine Awards

Villa Maria Совиньон Блан Прайвът Бин Марлборо реколта 2015, както винаги очарова любители и критици!


Spiegelau International Wine Competition - Silver

Wine Spectator - 90/100 points

Sydney International Wine Competition – Top 100

Air New Zealand Wine Awards – Pure BronzeVilla Maria е сред топ 10 на най-харесваните брандове в света и No.1 в Нова Зеландия

 • Villa Maria Logo
 • The Drinks International ‘World’s Most Admired Wine Brands’

Villa Maria е в топ 10 на най-уважаваните марки вина в света и номер 1 в Нова Зеландия. За втора поредна година Villa Maria е единствената Новозеландска винарна в престижния топ 10 списък на най-харесваните винени брандове.

The Drinks International ‘World’s Most Admired Wine Brands’ е ежегодна класация, съставена от над 200 винени експерти.

Включени в топ 10 са някои от големите гиганти в глобалната винена индустрия, които са наложени в продължение на стотици години, като „Chateau d'Yquem"- 400 години. За сравнително млада във винопроизводството държава, каквато е Нова Зеландия, включването в този списък е изключително важно.

Основателят и главен изпълнителен директор на Villa Maria, сър Джордж Фистонич, е типичният Киви предприемач,  изграждайки път за популяризиране на марката Нова Зеландия в основните експортни пазари, чрез упорит характер и пионерски дух. Тази  огромна страст и енергия позволяват на Нова Зеландия да се състезава и да печели възхищение на световната сцена, за което това  последно отличие е потвърждение.За да сте информирани за всички новини и предстоящи събития може да се запишете за месечния ни бюлетин.