Нова серия органик вина Villa Maria

Вкусна гама от био вина, които отразяват процъфтяващата новозеландска земя, която им е дала живот.

Earth Garden олицетворява цялостната представа за устойчивост, където органичното управление означава здравословни почви и лозови екосистеми, на които растат здрави лози и вина, пълни с живот и вкус, точно както природата е замислила. Когато дегустирате вината на Earth Garden, вие опитвате грижата, вложена в почвата, съзнателното поддържане на лозите, внимателното боравене с произведените плодове и зачитането на връзката със земята.

Вината от тази серия на Villa Maria отлично улавят момент във времето, независимо дали става дума за хладни нощи, дълги горещи дни или топлия тихоокеански бриз от вегетационния сезон. Същността и чистотата на новозеландския пейзаж са бутилирани в гамата Earth Garden и нямаме търпение да споделим тези вина със света.
Харесвате вино с плодов вкус?


Насладете се на Canti Gold & Pink и Фраголино Дукеса Лиа на специална оферта.

Можете да намерите промоцията в избрани магазини в гр.София:

Супермаркет Сердика - ул.Златовръх 38
Магазин Кореком - ул.Рилски Езера 10
Магазин Алгида - ул.Нишава 62
Магазин Джеймисън - бул.Константин Величков 57
Магазин Табачи - бул.Александър Стамболийски 84
Магазин за алкохол и цигари - ул.Леге 10
Магазин за алкохол и цигари - ул.Янтра 3
Магазин за алкохол и цигари - ул.Гео Милев 44
Магазин Рени - ж.к.Лагера бл.5, ул.Йосив Цанков


Villa Maria е в топ 3 на най-обожаваните изби в света за 2019г!

Villa Maria Estate се отличи като най-надеждният винен бранд в Нова Зеландия в анкетата на Reader's Digest.

Villa Maria Estate се отличи като избата, спечелила доверието на най-много новозеландци и най-надеждна марка за вино в Нова Зеландия за 2018 г. Избата има удволствието втори път през последните 3 години да печели това признание.

За 19-та година Reader's Digest се обръща към потребителите от Нова Зеландия, като ги пита за това, кои марки продукти и услуги са важни за тях. През 2018 г. са интервюирани повече от 1400 новозеландци, за да определят победителите във всяка от категориите "Най-надежден". Reader's Digest твърдят, че разходите, качеството и търсенето на пазара на марките и техните продукти или услуги са важни фактори за потребителите.

Основателят и собственикът на Villa Maria Сър Джордж Фистонич каза, че тази награда е голямо подкрепа за любовта и афинитета на Кивитата към Villa Maria. "Ние сме една от малкото останали семейни винопроизводители в страната с такъв размери и това е нещо, с което съм изключително горд. Това, заедно с усилията ни за качество е гаранция, че любителите на виното могат да се наслаждават на постоянно добро вино от добре познати сортове като Совиньон Блан и Пино Ноар, до вълнуващи нови вина като Албарино" каза той.

Villa Maria е най-награждаваната в Нова Зеландия винарска изба вече повече от 38 години и тази награда идва след като е обявена за една от най-любимите винарски марки в света и най-високо класиралата се винарска изба от Нова Зеландия от Drinks International по-рано тази година.

Лидер в устойчивостта, иновациите и качеството, Villa Maria е семейна винарна, призната като икона в новозеландската винарска индустрия.

Нови попълнения

 • Canti Moscato Gold
 • Canti Brachetto Pink


Имаме удоволствието да зарадваме любителите на Канти с новите ни неповторими попълнения Канти Москато Д'Асти Голд и Канти Бракето Пинк.

Вината са нискоалкохолни, с приятни балончета, очарователно изискани бутилки и в стила на новата мода - за пиене в голяма чаша върху няколко кубчета лед. 

Препоръчваме ви и двете!

Villa Maria е определена за винен бранд № 1 на Нова Зеландия за 4-та поредна година

 • Villa MARIA truck and Sir Fistonich
 • Villa Maria staff and owner

За 4-та поредна година Villa Maria е наречена една от най-любимите марки вина в света. Villa Maria е най-високо класиралата се винарска изба в Нова Зеландия в тазгодишния списък с "Най-обичаните вина на света".

Съдиите се съсредоточават върху последователността или подобряването на качеството, като виното е истинско отражение на страната на произход, отговарящо на нуждите и вкусовете на потребителите. Заедно с това, съдиите отразяват и маркетинга, визията и привлекателността на виното за клиентите.

„За сравнително млад винопроизводител като Нова Зеландия включването в този списък е изключително важно за виното на Нова Зеландия и за износа на Нова Зеландия“ каза сър Джордж Фистонич, основател и президент на Villa Maria Estate. "Да бъдем обявени за най-любимата винена марка в Нова Зеландия четири поредни години е свидетелство за постоянното качество на нашите вина и показва, че надхвърляме всички критерии. Това е невероятно признание за Villa Maria и аз съм изключително горд, че продължаваме да сме оценявани най-високо от всички изби в Нова Зеландия в този най-престижен списък."

„Villa Maria има всички основания да продължи тази траектория на успех и признание“, заяви новоизбраният главен изпълнителен директор Ейб Солт.“Джордж е създал невероятно страстен и талантлив екип от винопроизводители и енолози, които са се посветили на създаването на кчествено вино. Новината за включването ни в този списък потвърждава моето убеждение, че съм се присъединил към семейството на Villa Maria във вълнуващо време и съм нетърпелив да допринеса за успеха и бъдещия растеж на компанията." Лидер в устойчивостта, иновациите и качеството, Villa Maria е семейна винарна, призната за икона в новозеландската винарска индустрия.

Класацията "Най-любимо вино" се прави от Drinks International - едно от водещите и
най-уважавани списания за алкохолни напитки в света. Той се изготвя ежегодно чрез избирането на експерти от лозаро-винарската промишленост. Те са ключови купувачи, винопроизводители, журналисти, майстори на вино, които обмислят повече от 100 000 винарски изби за тази награда. Вината варират от изключително скъпи вина до търговски марки, заредени в супермаркети и други търговски обекти. Прегледаните марки вино идват от всички региони и техните стилове и качества се оценяват един срещу друг.


На 30-тата годишнина от първата реколта – 1985, Орнелая представя 10-тото издание на проекта „Vendemmia d’Artista“

Ornellaia 2015 case


Уилям Кентридж представя Орнелая “Il Carisma”. Рисунките на етикета са направени на страници от стари касови бележки намерени на бит пазари и магазини за втора ръка в района на Тоскана.

Към днешна дата проектът „Vendemmia d’Artista“ е дарил почти 2 милиона евро на фондации за изкуство и музеи по целия свят.

Артистът Уилям Кентридж създаде специално издание етикети, които ще отличават лимитиран брой големи бутилки Орнелая.

Реколта 2015 г. на Ornellaia „Il Carisma“ (Харизма), която отбелязва годишнина - 30-тата си реколта, напълно изразява тази личностна черта. Виното е плод на изключително добре балансираната реколта 2015 г. - без съмнение една от най-добрите реколти на Орнелая. Обичайният дълбок цвят се разкрива във вино с голяма текстура и интензивност, последван от богат на плодове нос, който е узрял и свеж, в същото време се отличават класически балсамови и пикантни нотки. На небце виното е богато, гъсто и пълно, с изключителна танинова текстура, плътна и кадифена, с превъзходна изтънченост, която изпълва. Дългият завършек оставя впечатление за твърдост и деликатни нюанси на подправката.

„Както хората с чудесна "Carisma", вината от великолепни реколти знаят как да се наложат естествено, без сила, с баланс, който им позволява да блестят, без да се налага да се хвалят." - Аксел Хайн – главен технолог на Орнелая.

За да отпразнува десетата годишнина от проекта Vendemmia d'Artista и да интерпретира героя "Ил Карисма "(Харизма), ORNELLAIA кани южноафриканския художник Уилям Кентридж, известен в международен мащаб и аплодиран за своите рисунки, филми, скулптури, анимации и представления, които използва за преобразуване на отрезвяващи политически събития в мощни поетични алегории. Художникът създаде специфичен за него шедьовър за избата, персонализира лимитирана серия от 111 широкоформатни бутилки и създаде специален етикет, пример от който ще намерите във всеки случай, съдържащ шест 750ml бутилки от Ornellaia.

„Изображенията на етикетите на Орнелая са основно за работата свързана с производството на вино“ припомня художникът.

Орнелая реколта 2015 ще е налична на българският пазар в средата на месец Май тази година.


Нови Попълнения

La Rovere

Портфолиото ни има ново попълнение - закачливото, весело, леко пенливо вино La Rovere! Чудесно за аперитив, парти с приятели и приготовление на коктейли. 

Каса Силва е най-добра изба на годината втора поредна година!

Best winery of the year


За втора поредна година изба Каса Силва е отличена като най-добра изба на годината на “CATAD’OR WINE AWARDS”. Тези отличия идват като резултат от много усилия, съвместна работа и вложено сърце и страст от целия екия на избата.

Хотел „Каса Силва“ е най-добрият в света за винен туризъм според списание „Дринкс Интернешънъл“.

 

 • Casa Silva Hotel
 • Casa Silva Winery
 • Casa Sivla Polo Horse
 • Casa Silva winery


 

Хотел „Каса Силва“ спечели награда за най-добър хотел за винен туризъм за 2017г. по време на „Wine Tourism Challenge” организирано от известното британско списание „Дринкс Интернешънъл“.

В 6-тото си издание състезанието, което отличава иновациите и изкусността във винения туризъм, както и усилията да се промотира избата като туристическа атракция, хотел „Каса Силва“ е признат за най-добър в света. Честта е отредена на избата от подбрано жури от експерти, което разпознава перфекционизма в туризма.

Хотел „Каса Силва“ има повече от 100 години история и е разположен до най-старата винарна в Колчагуа Вали. Бил дом на 6 поколения от семейство Силва и сега е идеалното място за релакс, докато се запознаваме с повече информация за Чилийското вино и традиции.

В допълнение на виното, семейството има страст към конете и посетителите могат да се насладят на конни спортове, както и да посетпт избата, лозята или „Club House” ресторанта.Canti стъпва на Българския пазар

 • Gianni & Eleonora
 • Canti winery

Canti е посланик на Италия в света, италианският дух на масата за всеки специален случай.

Брандът е създаден през 2002г., за да отговори на търсенето на пазара за ИСТИНСКИ ИТАЛИАНСКИ ВИНЕН БРАНД.

Всеки детайл е внимателно изследван, включително опаковката, стилът на виното, името (което трябва да е семпло, лесно и с типично италианско звучене) и позиционирането на бранда като Италианският винен стил.

Canti са представени първо на Британския пазар през 2002г., където жънат голям успех, след което продължава успехът им в световен мащаб, бързо достигайки разпространение в 50 страни.


Villa Maria изба на годината 15ти път за 19 години

Villa Maria изба на годината за 15ти път

За 15ти път за последните 19 години Villa Maria е обявена за Новозеландска Изба на годината от водещото Австралийско винено списание „Winestate„ на церемония проведена в Куийнстаун, Окланд.

Списание „Winestate“ е най-четеното Австралийско винено списание.

През последните 12 месеца съдийте на „Winestate“ дегустираха над 11,000 вина от Австралия, Нова Зеландия, Италия, Франция, Испания и Австрия. 3,500 от всички вина бяха от Нова Зеландия.

Основателят и Изпълнителен Директор на Villa Maria сър Джордж Фистонич, допринася за поредните победи с неповторимата си отдаденост и страст за създаването на тези невероятни вина. "Спечелването на тази награда година след година е свидетелство за нашето качество и последователност, особено сред засилената конкуренция от други отличаващи се винарски фирми. Изключително съм горд от това постижение и се надявам да продължим тази традиция още много години напред.", каза той.Луче 2013 със забележителен успех

Luce wine


 
Луче 2013 със забележителни 97/100 точки от JAMESSUCKLING.COM 


"Красотата и перфектността на това вино са впечатляващи както на нос, така и на небце. Усещат се къпини, боровинки и сандалови нотки. Плътно тяло, ултра фини танини и изключително елегантен завършек. Съвършено изработено и качествено. Препоръчва се за пиене през 2020г."

                                                                                                       JS- 20ти Юли 2016г.ХАРАКТЕРИСТИКА НА РЕКОЛТАТА

През 2013 г. сезонните условия бяха особено благоприятни за биологичните цикли на лозите. Хладната пролет с редовен дъжд е последвана от горещо лято лишено от прекомерно високо температурни пикове. Началото на есента с много добри темперетурни денонощни амплитуди, което води до здраво, добре узряло грозде, богато на полифенолни вещества.


 ВИНИФИЦИРАНЕ

И двата сорта грозде са ръчно брани при оптимално зрялост, Мерлото  първата седмица на Септември, Санджовезето първата седмица на Октомври и нежно пресовани, за да се запази деликатността във виното. Ферментацията на двата сорта е отделно при около 30°С за 12 дни. След ферментацията виното е купажирано, като вече готовият купаж от Мерло и Санджовезе отлежава в продължение на 24 месеца в
нови дъбови бъчви.

Villa Maria с нови награди

 • Villa Maria Совиньон Блан Прайвът Бин
 • Sydney International Wine Competition
 • Spiegelau International Wine Competition
 • Wine Spectator
 • Air New Zealand Wine Awards

Villa Maria Совиньон Блан Прайвът Бин Марлборо реколта 2015, както винаги очарова любители и критици!


Spiegelau International Wine Competition - Silver

Wine Spectator - 90/100 points

Sydney International Wine Competition – Top 100

Air New Zealand Wine Awards – Pure BronzeVilla Maria е сред топ 10 на най-харесваните брандове в света и No.1 в Нова Зеландия

 • Villa Maria Logo
 • The Drinks International ‘World’s Most Admired Wine Brands’

Villa Maria е в топ 10 на най-уважаваните марки вина в света и номер 1 в Нова Зеландия. За втора поредна година Villa Maria е единствената Новозеландска винарна в престижния топ 10 списък на най-харесваните винени брандове.

The Drinks International ‘World’s Most Admired Wine Brands’ е ежегодна класация, съставена от над 200 винени експерти.

Включени в топ 10 са някои от големите гиганти в глобалната винена индустрия, които са наложени в продължение на стотици години, като „Chateau d'Yquem"- 400 години. За сравнително млада във винопроизводството държава, каквато е Нова Зеландия, включването в този списък е изключително важно.

Основателят и главен изпълнителен директор на Villa Maria, сър Джордж Фистонич, е типичният Киви предприемач,  изграждайки път за популяризиране на марката Нова Зеландия в основните експортни пазари, чрез упорит характер и пионерски дух. Тази  огромна страст и енергия позволяват на Нова Зеландия да се състезава и да печели възхищение на световната сцена, за което това  последно отличие е потвърждение.За да сте информирани за всички новини и предстоящи събития може да се запишете за месечния ни бюлетин.